Collecte Amnesty in Oosterbeek en Wolfheze

 In totaal is er dit jaar € 4.871,41 bijeengebracht

Ook dit jaar is er dankzij de inzet van bijna 50 trouwe collectanten weer een flink bedrag opgehaald voor Amnesty. In totaal is er dit jaar € 4.871,41 in de genoemde gemeenten bijeengebracht. Ruim € 150,00 meer dan in 2016.

De weersomstandigheden om te collecteren waren in de collecteweek niet altijd even fraai en het is des te meer te prijzen dat de collectanten weer een mooi bedrag hebben opgehaald. De collectanten hebben ieder een “eigen wijk”. Gerrie Neijland verdeelt de collectebussen in Wolfheze, Anneke Athmer doet dat voor Oosterbeek–Noord en Kees Graafland zorgt voor Oosterbeek-Zuid. De collecte wordt gecoördineerd door Kees Graafland. Naast de huis-aan-huis collecte is er ook gecollecteerd voor AH en in een tweetal instellingen. Een aantal collectanten is ook actief in de werkgroep Amnesty in Oosterbeek.

 

Het geld van de collecte komt volledig ten goede aan Amnesty. Om haar volledige onafhankelijkheid te waarborgen ontvangt Amnesty van geen enkele overheidsinstelling subsidie. Het werk van Amnesty wordt dus mogelijk gemaakt door donaties en het geld dat opgehaald worden tijdens de collecteweek. Veel collectanten geven aan dat Amnesty voor bijna iedereen een bekend begrip is. Er is dus door veel mensen gedoneerd.

 

Ook in 2018 zullen weer veel collectanten bij de deuren in Oosterbeek en Wolfheze aanbellen om een bijdrage te vragen voor het belangrijke werk van Amnesty.

Wil je het team van collectanten komen versterken, dan ben je van harte welkom. Meld je bij Kees Graafland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)