Marilyn Minderhoud-Jones

 Marilyn Minderhoud

Marilyn Minderhoud coördineert de Amnesty Gemeente Renkum werkgroep. Geboren in een kleine dorp in Zuid Wales, heeft zij tijdens haar studie in Londen voor een tijdschrift gewerkt dat probeerde het werk van ondergewaardeerde zwarte Afrikaanse schrijvers te publiceren. Daarna heeft zij vele jaren in de buitenland gewerkt.

Vooral haar onderzoek en werk in de vakgroep geschiedenis aan de Universiteit van Zambia vlak na dekolonisatie heeft veel indruk op haar gemaakt. De omstandigheden van mensen en groepen die waren buiten gesloten door armoede, seksuele geaardheid en vooral in de tijd van apartheid, racisme en geweld tegen mensen die actief waren op het gebied van mensenrechten.

In 1992, is zij met haar man Pieter Minderhoud en kinderen naar Oosterbeek gekomen. Zij wordt daar lid van de Amnesty werkgroep en is tot vandaag actief met de verspreiding van informatie over de acties die door Amnesty International worden uitgevoerd waaronder de organisatie van de 10 december Fakkeloptocht en de kraam op de Oosterbeeks markt. Zij is ook actief in het toegankelijk maken van informatie over de acties die door Amnesty International worden gevoerd en zorgt dat de actiebrieven die mensen thuis ondertekenen op tijd bij hen terecht komen.